Zolang het kind maar uit een Belgische draagmoeder rolt, is het goed

Ophef alom nu de aanwezigheid van een buitenlands draagmoederbedrijf op Belgische bodem werd opgemerkt. Exuberante prijzen worden gesuggereerd. Genadeloos worden zulke praktijken afgekeurd. Geen paniek echter voor zij die vrezen hierdoor kinderloos te blijven, daar diezelfde critici alvast een legale en goedkopere formule klaar hebben liggen. Hiervoor dien je wel langs hun winkel te passeren.

Met 2 maten en 2 gewichten worden buitenlandse initiatieven veroordeeld, terwijl er in dit land reeds lang tegen betaling via tusseninstanties kinderen worden besteld, verwekt en verhandeld: namelijk bij de fertiliteitcentra. Dè sector die de belangen van het kind graag in de mond neemt, maar ze als eerste in rij uitspuwt wanneer lege handen dienen gevuld te worden.

Schermafbeelding 2016-01-18 om 13.48.42

Het is niet omdat het kind in een erkend centrum uit een Belgische draagmoeder rolt, dat ons land zich zelf niet schuldig maakt aan kinderhandel. Want ongeacht de grootte van de (on)kostenvergoeding: het blijft de uitbesteding van een zwangerschap dat de uiteindelijke verkoop van kinderen beoogt.

Een lucratieve business die reeds op eigen bodem wordt gevoerd op kap van de mensen die erdoor verwerkt worden. Donor- en draagmoederkinderen hebben nog steeds geen recht op kennis over hun volledige afkomst. Doch wegen de implicaties van de opgezette constructie op hen het zwaarste door.

En terwijl de dealers zich bekommeren om de leegloop van hun etablissement vergeten ze echter dat zij net diegenen zijn die prijzen op onze kinderen begonnen te plakken…

Steph Raeymaekers
Voorzitter, Donorkinderen VZW
www.donorkinderen.com
@twitter 
fb Donorkinderen België

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s