Laat je niet bij je pietje nemen door UZ Jette

Wat ging het er weer plezant aan toe, daar op die laatste brainstormsessie van UZ Jette toen een volgende lu(l)dieke rec-ru(k)-teringscampagne moest uitgedacht worden zodat zoveel mogelijk teelbalvatjes van naïeve mannen konden afgetapt worden.

En ookal loopt er nog een officieel strafonderzoek tegen hen nav hun voorlaatste campagne (pssst jongens, it was me, die de bel de kat aanbond), het hield hen alvast niet tegen om de creatieve lat ook deze keer te begraven.

Een nieuwe website werd gecreëerd waarbij Herman de ‘Sperman’ mannen met ‘zin in actie’ tracht aan te zetten ‘een duit uit eigen zakje te doen’. Het figuurtje dat de boodschap kracht moet bijzetten is een man wiens hoofd de vorm van gigantische teelballen en een druiper kreeg.

image003

(r) Centrum voor Reproductieve Geneeskunde, UZ Brussel

Duidelijk meer op zoek naar kwantiteit dan kwaliteit hopen ze een diversiteit aan genetisch materiaal binnen te halen: klein of groot, donker of blond, blank of zwart, blauwe of bruine ogen. Kwestie van de interne catalogus te kunnen uitbreiden zodat de aanlevering van zaad niet meer bij buitenlandse spermabanken moet uitbesteed worden.

‘In verschillende gevallen is die kinderloosheid het gevolg van slecht zaad’, klinkt het bij het UZ Brussel. ‘Een probleem dat vrij eenvoudig opgelost kan worden met zaad van spermadonoren.’ (De Standaard, 12 oktober 2016).

Los van de smakeloosheid en maatschappelijke verkleutering die UZ Jette wenst uit te dragen, is bijzonder pijnlijk dat donorconceptie en onvruchtbaarheid gesimplificeerd wordt tot ‘het vervangen van slecht zaad door het goede zaad van een onbekende andere man’.

Maar ook hun voorgeschotelde ‘Consequenties’ zijn niet meer dan onwaarachtige hersenspinsels van een industrie die zijn kortzichtigheid wenst aan te houden.

Mocht je overwegen om donor te worden, hier alvast wat correcte informatie zodat je een weloverwogen beslissing kan maken:

  • Donorconceptie is in wezen het weggeven van je biologische kinderen aan vreemden.
  • Jij hebt geen recht om je biologische kinderen te kennen (of te weten hoe ze het stellen) maar ook je wettelijke kinderen wordt het recht ontzegd hun halfbroers/zussen te kunnen kennen.
  • Ziekenhuizen verkopen je zaad door aan andere centra.
  • Er is GEEN nationaal register: incest (in UZB-termen: consanguiniteit) is wel degelijk mogelijk omdat tientallen kinderen met je zaad verwekt kunnen worden, elkaar later toevallig tegen het lijf lopen, verliefd worden door de genetische seksuele aantrekking die plaats kan vinden wanneer er fysieke en innerlijke gelijkenissen worden gedeeld, …
  • Of mogelijks kan later je (wettelijke) dochter bijvoorbeeld behandeld worden met het zaad van een onwetende halfbroer die zich als donor aanbood.
  • Kinderen die onder anonieme noemer verwekt worden, worden fundamenteel beschadigd. Reeds heel wat donorkinderen klagen het onrecht en het psychisch lijden aan dat veroorzaakt wordt door te moeten opgroeien met een halve of valse identiteit. Zij ondergaan de grootste gevolgen die vaak een diepe impact hebben: niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun ouders, familie, relaties en vaak over verdere generaties heen reiken..
  • Anonimiteit is een illusie en kan niet gegarandeerd worden (is in feite ongrondwettelijk). Steeds meer donorkinderen slagen erin via DNA-onderzoek hun biologische familie te traceren.

schermafbeelding-2016-10-12-om-20-24-57

Beste heren, laat je niet misleiden door fertiliteitsartsen die enkel de profijtelijke verderzetting van hun winkeltje hopen verder te zetten. Het is niet omdat ze hun eigen ballen reeds hebben leeg geknepen, of hun ziel verkochten, dat het ok is om je te laten misbruiken.

Draag niet bij aan de commercialisatie en degradatie van jouw kinderen: ze zijn namelijk meer waard dan de waarde die de industrie hen toekent.

Doneer niet.

Groet,
Steph

Om alvast de volgende brainstormsessie in te zetten: een polonaise op maat van de fertiliteitsafdeling van UZ Jette: Pietje Potent – Trek nog eens

 

schermafbeelding-2016-10-11-om-22-26-14

 

Een gedachte over “Laat je niet bij je pietje nemen door UZ Jette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s