Huis van het Kind wordt Huis van de Wensouder

Sinds 9 mei worden ‘Kinderwenshuizen’ ingebed in het Huis van het Kind.

Velen zullen hier waarschijnlijk niet bij stilstaan, doch deed bij ons menig wenkbrauwen fronsen daar het de inbedding net haaks staat op visie en waarden die Kind & Gezin wensen uit te dragen. Blijkbaar was het ook een beslissing die van hogerhand, zonder inspraak noch overleg, is doorgeduwd.

Het Huis van het Kind kende haar oorsprong toen een nood werd vastgesteld om organisaties, kennis en mensen met elkaar te verbinden zodat aan hand van samenwerkingsverbanden een multidisciplinair, geïntegreerd en afgestemd aanbod ter ondersteuning van (aanstaande) gezinnen met kinderen en jongeren mogelijk kon gemaakt worden. Met aanstaande gezinnen worden volwassenen bedoeld die een kind verwachten (en dus zwanger zijn). Dit zijn dus kinderen die tussen de – 9 maanden en 23 jaar oud zijn.

Maar het Huis hoort ook een plek te zijn waar alle kinderen – met of zonder hun ouders – met al hun vragen terecht moeten kunnen. Dit omvat ook afkomstvragen.

Het initiatief van de ‘Kinderwenshuizen’ wordt gerund door Kinderwens Vlaanderen. Het is een organisatie dat zich voornamelijk richt op de begeleiding van volwassenen die naar een kind verlang(d)en. Voor hen zijn de belangen van kinderen ondergeschikt aan de verlangens wensouders.

Zo propaganderen ze de verwekking onder anonieme noemer. Hoe rijm je de samenwerking met organisatie dat niet inziet dat het welzijn van (donor)kinderen fundamenteel wordt aangetast wanneer deze met een halve of valse identiteit het leven worden ingestuurd?

huis_wensouder.png

Het Huis van Kind is in de eerste plaats het Huis van Kind en niet van de Wensouder. Je bent iemands ouder omdat je naar een kind verlangt.

We begrijpen niet dan ook niet dat regels worden omgebogen om een organisatie te omarmen dat de verwekking van kinderen beoogd die aan de hand van commercialisatie, ze niet alleen dehumaniseert maar ze ook met voorbedachten rade wenst te discrimineren.

Groet,
Steph

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s