Rechtbank oordeelt in het belang van Delph-(K)in(D)-e

Het hof van beroep oordeelde dat koning Albert dan toch een DNA-staal dient af te staan zodat Delphine Boël ein-de-lijk haar afstamming kan laten vaststellen. Eerder had de rechtbank van eerste aanleg haar verzoek als het advies van het grondwettelijk hof naast zich neergelegd omdat het liever geen beslissing nam dan effectief de enige en juiste knoop door te hakken.

Het hof van beroep oordeelde dat ongeacht de leeftijd van Delphine, het bezit van staat-gegeven noch het statuut of belangen van de andere betrokken partijen die van het kind kunnen ondergraven. Au contraire. De belangen van het kind werden hier duidelijk vooropgesteld. Delphine heeft nu wettelijk en absoluut recht op haar afkomst. Afkomst is namelijk iets wat een persoon toebehoort welke anderen niet mogen verloochenen noch ontzeggen kunnen.

Schermafbeelding 2016-02-08 om 18.50.38

Al meer dan 5 jaar voert ze een heuse strijd en werd ze door continu door het modder gehaald. Maar vanaf vandaag staat ze niet meer alleen in de grote woestijn te roepen. Vanaf  heden wordt ze geflankeerd met het recht aan haar zijde. Albert heeft nu 3 maanden de tijd om een DNA staal af te staan. Indien hij geen staal afgeeft is de kans groot dat de rechter deze weigering als een bevestiging van afstamming zal inschatten. Delphine zal binnen dat termijn ook vaderloos worden: er werd namelijk reeds aangetoond dat haar wettelijke vader niet haar biologische vader is.

Het verdict in deze rechtzaak biedt alvast hoop: niet alleen voor Delphine maar ook voor eenieder wiens juridische banden niet overeenstemmen met de biologische realiteit maar toch hun echte afkomst wensen te achterhalen.

Groet,
Steph

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s