About

Deze blog werd opgericht door donorkinderen en is een verlengde van de website www.donorkinderen.com alsook  beide facebookpagina’s www.facebook.com/donorkinderenbelgie en www.facebook.com/enfantsdedonneurs

Samen met anderen (lotgenoten, ouders, donoren, binnen- en buitenlandse organisaties) trachten we land- en taalgrenzen over te steken en een hand uit te reiken aan zij die niet konden of mochten gehoord worden. Ook trachten we elke vraag zo goed mogelijk te beantwoorden en anderen zo gericht mogelijk te kunnen doorverwijzen.

We zijn niet tegen behandelingen met donormateriaal, maar beoogen een correct beleid en een grensoverschrijdend donorregistratiesysteem waarbij de rechten van het donorkind eindelijk op de voorgrond geschoven wordt. Elke mens heeft recht om te weten van wie het afstemt.

Het maken en krijgen van een donorkind behelst veel meer dan het invullen van een kinderwens. Het gaat over een leven, een individu, hun ouders en familie.

Na 50 jaar is het tijd om lessen te trekken en het beleid aan te passen.

3 gedachten over “About

 1. iedere vrouw heeft rechten, iedere anders geaarde ook toch? dus een lesbienne heeft recht op een eigen kind, of niet? en zijn de op natuurlijke biologisch verwekte kinderen geen ‘op vraag gecreëerde’ mensen? geen enkele boreling heeft zelf beslist om ter wereld te komen; het belangrijkste is om het kind een warm, liefdevol nest aan te bieden en het alle mogelijkheden te geven om zich te ontplooien

  Like

  • Beste John,
   Het is geen afweging in belangrijkheid (het een heft het andere niet op). Tuurlijk heeft elk kind recht op een warm nest, koestering en liefde. Het leven is meer dan aanreiken van mogelijkheden, het is alle belangen van je kind te includeren en het alles aanreiken dat hij of zij nodig heeft om zich als volwaardig persoon te kunnen ontplooien/definiëren in het leven en maatschappij.

   Afkomst of toegang tot je afkomst is essentieel stuk in iemands identiteit. De invulling van een kinderwens kan niet ten koste gaan van dat fundamenteel mensenrecht. Recht op een kind bestaat niet. Ouderschap is het voorrecht erkennen naast een nieuwe mens te mogen lopen. Ik snap nog steeds niet het met onze maatschappij zo ver is gekomen dat er een beleid werd uitgewerkt waarbij uit naam van liefde, gelijkheid en zelfverklaard onrecht (zich niet kunnen voortplanten voor welke reden ook) het ooit gerechtvaardigd zou zijn kinderen te verwekken waarbij bewust een fundamenteel onrecht wordt toegebracht. Je heft het ene ‘onrecht’ niet op door bewust een ander te creeëren.

   We erkennen dat het in het belang van een kind is op te groeien bij diens biologische familie (zie adoptie) maar we hebben beleid dat basisprincipe schendt. En hoe is het mogelijk dat we een onderscheid maken in toekennen van rechten of toegang tot fundamentele informatie over onszelf omdat sommigen het geluk hun afkomst te kennen omdat ze worden grootgebracht bij hun beide biologische ouders.

   Het gegeven is complexer en de gevolgen vooral nefast voor zij die dit onrecht werd toegebracht. Waarom zou het welzijn van kinderen minder belangrijk zijn dan de invulling van een kinderwens?

   Like

 2. Pingback: Anonymous sperm donor opponent answers her critics – 21st Century Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s