Belgische ethicus Guido Pennings: ‘Er is geen tekort aan spermadonoren in België, we cateren gewoon (te) veel lesbiennes uit Frankrijk’

De afgelopen dagen werd het bericht gelanceerd dat België met een tekort aan zaad zit, waardoor massaal veel kinderen van Deense makelij geproduceerd (moeten) worden. Onrust werd naar halfjaarlijkse gewoonte door de fertiliteitsindustrie weer gezaaid, waarbij onder meer fertiliteitsarts Willem Ombelet van het ZOL kwam aandraven met een oude studie die de verwekking van kinderen onder anonieme noemer zou verantwoorden.

Schermafbeelding 2017-03-29 om 22.32.09.png

Volgens Belgische ethicus Guido Pennings is er helemaal geen sprake van een tekort in België. Onlangs toonde hij dit aan met zijn presentatie op het Internationaal Symposium over fertiliteitstoerisme in Amsterdam. Hij stelde er dat de 63% aan zaad die ons land importeert uit Denemarken haast integraal wordt gebruikt om lesbiennes uit Frankrijk te ‘cateren’. Volgen we zijn redenering dan zou met een ‘eigen baarmoeders eerst’-beleid dit land geen tekort kennen.

En hij geeft ook toe dat er met getallen gemanipuleerd wordt om stellingen te kunnen deponeren.

Hier de link naar het fragment.

Groet,
Steph, donorkind en voorzitter van Donorkinderen vzw

Extra info: Ethicus Guido Pennings heeft nauwe banden met de fertiliteitsindustrie. Zo zat hij mee aan de persconferentietafel in 2014, met o.a. Willem Ombelet (ZOL), Herman Tournaye (UZB) , …. ter ondersteuning van een ’sensibilisering’-campagne ter rekrutering van spermadonoren.

Daarnaast ondertekende hij ook het opiniestuk in de De Standaard, samen met hoger vermelde heren, om donorkinderen die de oerbehoefte voelen meer te willen weten over hun eigen afkomst als ‘genetisch fundamentalisme’ te benoemen.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s